Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
BASIN VE KAMUOYUNA

08.05.2013

                     

 

 

BASINA VE KAMUOYUNA ÇAĞRI

 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU’yu Çocuk Haklarını İhlal Ettiği Gerekçesiyle Kamu Denetçisine Şikayet Etmeye Çağırıyoruz!

 

“18 yaşına kadar her birey çocuktur! “

 

Bu cümle, Türkiye’nin 23 yıldır taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına dair Sözleşme’nin ilk maddesidir. Çocuğun insan haklarını ve bireyin “çocuk olma” statüsü 1 Mayıs 2013 Çarşamba günü İstanbul Taksim’de kamuoyunun vicdanı ve gözleri önünde ihlal edildi. 

 

Henüz 17 yaşında olan D. A., polisin attığı gaz bombası kartuşuyla başından ağır yaralanarak, kafatası kırıldı.

 

 

17 yaşında bir çocuk olan D. A.’nın 2 Mayıs 2013 günü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun "Dilan adlı kızımız da yaralıdır. Dilan örgüt üyesidir, marjinal grup üyesidir. Bizde kayıtları vardır. Çatışma içindedir.Tam bir radikal mensuptur. Yaptığımız hiçbir eksik ve yanlış işlem yoktur." sözleriyle çocuk olma statüsü ve insan hakları ihlal edildi.

 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, D.A.’nın çocuk olduğunu görmezden gelmiş; onu korumak yerine (BM ÇHS Madde:3) “kendini” ve “orantısız kullanılan gücü” haklı göstermiştir.Demokratik bir hukuk devletinde henüz hakkında verilmiş bir yargı kararı olmaksızın birinin örgüt üyesi olarak ilan etmek bir yargısız infazdır. Bizde kayıtları var, çatışma içindedir“ söylemi unutulmamalı ki  darbe dönemlerinin fişlemeci mantığının sürdürüldüğünün bir  kanıtıdır. 

 

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak Vali’nin söz konusu ifadeleri ve tutumundan dolayı görevini ihmal ettiğini düşünüyoruz.

8 Mayıs 2013 tarihinde saat 11:00’de Vali Avni Mutlu’yu Kamu Denetçisine şikayet ediyoruz!

 

                                                                           Diyarbakır Barosu

                                                                        Çocuk Hakları Merkezi