BASIN BİLDİRİSİ

21.11.2013

Diyarbakır Barosu Başkanlığı

BASIN BİLDİRİSİ

Gaziantep Barosu üyelerinden meslektaşımız Avukat Adnan TİMUR, 19.11.2013 tarihinde evinden çıktığında silahlı bir şahsın saldırısına uğramış; saldırganın elindeki tabancaya müdahale etmesi sonucunda silahtan çıkan kurşun ile bacağından hafif şekilde yaralanmıştır.

Avukat Meslektaşımız Adnan TİMUR’a yapılan saldırı, avukatlık mesleğine, meslek faaliyetine, bireyin hak ve özgürlüğüne yapılmıştır.

Diyarbakır Barosu olarak genç avukat meslektaşımıza yapılmış bu çirkin ve kabul edilemez saldırıyı kınıyoruz.

Avukatlar;  mesleki faaliyetelerini yerine getirirken, hukuk bilincinden yoksun ve saldırgan kişiler tarafından müvekilleriyle özdeşleştirilmekte, sık sık tehdit ve saldırılara maruz kalmaktadır. Bu güne kadar Türkiye’nin bir çok yerinde görevlerini yaparken saldırılara maruz kalan bir çok mesletaşımız yaşamını yitirmiştir.

Diyarbakır Barosu olarak, her koşul altında avukatlara yapılan baskı, tehdit ve saldırının karşısında yer alacağımızı, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edeceğimizi;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diyarbakır Barosu Başkanı