07.06.2016

aroyênHerêmaRojhilat û Başûrojhilatê li Geverakuqedexeyaderketinakuçeyanhatiyerakirinserdanalêkolînêpêk anîn

Baroyên Herêma Rojhilat û Başûrojhilatê li Gever akuqedexeyaderketinakuçeyanhatiyerakirinserdanalêkolînêpêk anîn...
Me wek Platforma Baroyên Herêma Rojhilat û Başûrojhilatêli navçeyaColemergGeverêkuji13’ê adara 2016’yan vir ve qedexeyaderketinakuçeyanberdewamdikirinserdanalêkolînêpêk anî. Serokên Baroya Colemergê, Baroya Amedê, Baroya Wanê,Baroya Çewlîgê, Baroya Mûşê, Baroya Sêrtê, Baroya Şiexê û Baroya Bedlîsê û nûnerên Baroyên dine beşdarêserdanêbûn.

Digelrakirinaqedexeyêjiberdestûedahinahemwelatiyan a ji bo ketina bajêr diketinanavçeyê de konvoya maşineyankubidirêjahiya 3 km pêkhatibû hat dîtin.

Heyetakupiştîseknekebisaetekî ketin bajêr, pêşîbiSerdozgerêGeverê re hevdîtinekepêk anîn û diderbarêbuyeran de danûstandinaagahiyanpêk anîn. Heyetaku pişt re derbasêŞaredariyaGeverêbû li virbirayedarênşaredarî, ParlamenterênColemergê û hemwelatiyan re hevdîtinpêk anî.

PiştîpêkanînahevdîtinanBaroyênHerêmê, çûntaxênkudidemaqedexeyaderketinakuçeyan de xesarênmezindîtine û texrîbatakudidemaqedexeyê de pêkhatiyedicih de şopand.Avahiyênkuhatibûnxerakirin, kargehênkuhatibûnşewitandin û xirakirin û texrîbkirinagelekxaniyan hat dîtin û bifotografan li bin qeydan hat girtin.

Berdevkêdemê û Serokê Baroya Çewlîgê Abdûllah ALAKÛŞî daxuyaniyeke da û balêkişand ser pêwistiya diyalogê ya jibo meselya kurd.