Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baromuzun Suriçi Bölgesine İnceleme Ziyareti

08.09.2015




Baromuzun Suriçi Bölgesine İnceleme Ziyareti

05 Eylül 2015 günü gecesi Suriçi Bölgesinde meydana gelen ve 2 polis görevlisinin yaşamını yitirmesi ve 6 polis görevlisi ile bazı sivil yurttaşların yaralanması ile sonuçlanan olay ve ardından aynı bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, tarihi bölgede incelemelerde bulundu.

Suriçi esnafı ve mahalleliye geçmiş olsun dileklerini ileten, esnaf ve mahallelinin uğradığı zararı tespit etmeye çalışan yöneticilerimiz daha sonra olayların yoğunlaştığı Hasırlı Mahallesine geçti. Buradaki Kurşunlu Camii önünde Basın mensuplarına bir açıklama yapan Baro Başkanımız Tahir ELÇİ; olayda yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilediğini belirterek Suriçi sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. ELÇİ açıklamasında; silahlı çatışmaların, sivillerin yaşadığı mahallelere ve halkın yaşam alanına sirayet etmemesi gerektiğini, bu durumun çatışma hukukunun da bir gereği olduğunu ifade ederek herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti.

İnceleme sırasında 6 gündür sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ve dünyayla bağları kesilen ve büyük bir tehlike altında olan Cizre'den arayan bir yurttaş yaşadıkları koşullar hakkında bilgi vererek Baro Başkanımızdan yardım istedi.