Baromuzun Silvan?da incelemeleri sürüyor..

11.11.2015

Baromuzun Silvan’da incelemeleri sürüyor..

Silvan İlçesinin Tekel,Konak ve Mescit mahallerinde dokuz ( 9) gündür süren sokağa çıkma yasağı, güvenlik ablukası ve halen devam eden silahlı  çatışmalar nedeniyle yaşanan sivil ölümlerle ilgili inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere Silvan ilçesine giden Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz inceleme ve görüşmelerini sürdürüyor..

Bu sabah ( 11.11.2015) saatlerinde Silvan Belediyesini ziyaret eden ve yetkililerden bilgi alan Baro Yöneticilerimiz daha sonra önceki gün Tekel mahallesinde silahla vurularak  hayatını kaybeden Yakup SİNBAĞ’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Burada Yakup SİNBAĞ’ın babası Süleyman SİNBAĞ’ın acılı feryatları sırasında duygusal anlar yaşandı.

Taziye Evi önünde bir Basın açıklaması yapan Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ, dokuz gündür süren sokağa çıkma yasağı ve yaşanan silahlı çatışma nedeniyle büyük sıkıntılar ve tehdit altında yaşadığını, bu süre içerisinde çok sayıda sivil insanın yaşamını yitirdiğini, halen uygulamanın sürdüğü mahallerde giriş ve çıkış yakaları olduğu, burada AĞIR SİLAHLAR ve ZIRHLI ARAÇLARLA bir askeri operasyon yürütüldüğünü, birkaç dakika önce Abdullah GÜNEY ( 7) ve İbrahim YASKENT ( 12)  ateşli silah veya şarapnel parçaları yaralandığını bilgisini edindiklerini ifade etti.

Baro Başkanımız yetkililere ve Başbakana seslenerek sivil – masum insanların yaşamını tehlikeye atan ve ağır silahlara mahalle içinde sürdürülen operasyonun durdurulması, mahallede faaliyet yürüten silahlı gruplara da Silvan halkının güvenliğini ve Silvan halkına saygı gereği mahallerden çekilmeleri çağrısında bulundu.

Daha sonra Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat ATEŞ ile görüşen yöneticilerimiz, Silvan halkının dokuz gündür başta soğukla mücadele olmak üzere, Süt, mama, kadın ihtiyaçları ve her türlü yaşam gereksinimimden yoksunluk nedeniyle SİLVAN HALKINA ACİL YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILMASINA KARAR VERDİ.

Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ Diyarbakır halkından özellikle kuru gıda paketleri şeklinde yapılacak yardımın hızla Diyarbakır Barosu Adli Yardım binasına ulaştırması veya doğrudan Silvan Muhtarlar Derneğine ulaştırması çağrısında bulundu.

Baro Yöneticilerimizin inceleme ve görüşmelerini sürdürdüğü Silvan Adliyesinden çok yoğun ve ağır silah sesleri duyuluyor. Sivil halkın yaşamından ENDİŞE ediyoruz.

Yöneticilerimizin Silvan’da incelemeleri devam ediyor..