Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baromuzun Silvan?da inceleme ziyareti sürüyor

05.10.2015


Silvan ilçesinde dört (4) gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve yaşanan olaylarla ilgili Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi ve YK üyelerimiz; Servet Özen, Ahmet Özmen, Abdullah Çağer, Welat Alan, Bayram İncekara, Burhan Deyar ve Önder Üngür’den oluşan bir heyet Silvan İlçesinde inceleme ziyaretine başladı.

Ziyaret öncesi Diyarbakır Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’la bir görüşme yapan Baro Başkanımız daha sonra YK üyeleri ve basın mensuplarıyla birlikte Silvan’a hareket etti. İlçe Kaymakamı ile görüşen yöneticilerimiz daha sonra Silvan Belediye Başkan Vekili ve HDP yetkilileri ile görüştü.

İlçe Kaymakamının bilgisi dahilinde olayların yoğunlaştığı ve tahribatın yaşandığı Tekel ve Mescit Mahallelerine giden yöneticilerimiz yaşanan tahribatı inceledi, vatandaşlarla görüştü ve durumu kayıt altına aldı.

Baro Başkanımız ve YK üyelerimizin incelemelerini yürüttükleri bir sırada zırhlı polis araçlarından ateş açıldı. Baro Başkanımızın İlçe Kaymakamının bilgisi dahilinde inceleme yaptıklarını söylemesine rağmen bir süre sonra daha yakın mesafeden ve heyetin üzerine yoğun bir ateş açılması üzerine inceleme tamamlanamadan Silvan Belediyesine geri dönüldü.

Burada Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baro Başkanımız; dört (4) gündür süren sokağa çıkma yasağının Silvan halkını mağdur ettiğini, özellikle dünden beri su, elektrik ve başta ekmek olmak üzere gıda sıkıntısının ciddi boyutlara ulaşarak halk sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.

Uygulamanın hukuka aykırı olduğunu, bir an önce sona ermesi gerektiği biçimindeki taleplerini yetkili makamlara ilettiklerini ifade eden Elçi; sokağa çıkma yasağının en kısa zamanda sona ereceğini beklediklerini ifade etti.

Özellikle gözaltına alınma işlemleri sırasında polis görevlilerinin şüphelilere şiddet uyguladığı biçimindeki yakınmalara karşı hassas olunması ve gerekli tahkikatın yapılması gerektiğini yetkililere ilettiklerini söyleyen Elçi, ilçede özellikle barikatların bulunduğu Tekel ve Mescit Mahallelerinde zırhlı araçlarla top atışı yapıldığını, top ve diğer ağır silahların mahallede; ev, işyeri ve araçlarda ağır tahribatlara yol açtığını tespit ettiklerini, bu tür ağır silahların mahallelerde ve evlerin arasında kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Baro Başkanımız yetkililerin kendilerine verdiği bilgiye göre olaylarda, YDG-H üyesi olduğu ileri sürülen birinin hayatını kaybettiğini, birkaç kişinin yaralandığını, 16 kişinin gözaltına alındığını ve cesetleri mevcut olmayan çok sayıda yasa dışı örgüt üyesinin hayatı kaybettiğinin ifade edildiğini söyledi.

Elçi; Diyarbakır Barosunun Silvan İlçesinde incelemelerinin devam edeceğini söyledi