Baromuzun Kürdistan Barosunu Ziyareti..

08.04.2014

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ ve Y.K üyelerimiz Kürdistan Bölgesinin Başkenti Hewlér’de Kürdistan Barosunu ziyaret etti. Burada ; Baro Başkanı Verya SAADİ  ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Baro Heyetimiz Kürdistan Barosunun çeşitli birimlerinde inceleme yaptı ve  yetkililerle  görüş alış verişi yapılarak birlikte yapılacak çalışma konuları üzerinde duruldu.

Daha sonra Mahmur Mülteci Kampını ziyaret eden Baro Heyetimiz, burada 1990’lı yıllarda çatışma koşulları ve ağır insan hakları ihlalleri nedeniyle çoğunluğu Şırnak ve Hakkari bölgesinden göç eden ve halen 11000 insanın yaşadığı Mahmur kampındaki mağdurlarla, sorunları, Türkiye dönüş koşulları ve geleceğe ilişkin talep ve beklentileri konusunda görüşmeler yapıldı.

Baro Başkanımız ve Y.K üyelerimiz daha sonra  Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Hewlér Temsilciliğini ziyaret etti.