Baromuzun Güney Kürdistana ziyareti..

07.04.2014

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ ve Yönetim Kurulu üyelerimizin Irak Kürdistan Federe Bölgesine ziyareti başladı. 06 Nisan 2014 tarihinde Habur Gümrük Kapısından giriş yapan Baromuz heyetini Kürdistan Demokrat Partisi ( KDP ) 8. Bölge ( Lıqa 8) II. Başkanı Salih HAYDAR, Sivil Toplum ve Halkla ilişkilerden sorumlu Y.K üyesi Hikmet GEWDAN ve Y.K üyesi Şıvan HALO karşıladı.

Daha sonra Duhok’a geçen Baro Başkanımız ve Y.K üyelerimiz Duhok Baro Başkanı Dilér Bekir ABDULKERİM ve Kürdistan Barosu Y.K üyesi Bedirxan MÜFTİ ile bir araya geldi.

Duhok’taki görüşmelerden sonra heyetimiz Ézidi toplumunun dini merkezi olan Şéxhan ilçesinde bulunan LALEŞ’i ziyaret ettiler. Burada Ézidi din adamlarıyla sohbet eden Baro heyeti bir süre burada yapılan dini ibadeti izledi.

Baromuz heyetinin Kürdistan Federe bölgesine düzenlediği ziyaret Erbil ve Süleymaniye kentlerinde belirlenen program çerçevesinde devam etmektedir..