15.04.2015

Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Kürt Êzidi halkının dini bayramı olan Çarşema Sor’u kutlamak üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Karayolları Fidanlığında yerleşik bulunan Şengal’den gelen Êzidilerin kaldığı kampı ziyaret etti.

Baro Başkanımız burada Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten KIŞANAK, Diyarbakır Milletvekili adayı Feleknaz UCA ve Kamptaki Êzidi toplumunun temsilcileriyle birlikte basına bir açıklama yaptı. Açıklamada, Êzidi halkının kutsal Çarşema Sor bayramını kutladıklarını, en kısa sürede Şengal’in özgürleşerek Êzidi halkının yaşam alanları olan Şengal’e dönerek inanç ve kültürlerini burada yaşabilecekleri özgür bir Şengal dileğinde bulundu.

Daha sonra Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Êzidi kadın ve erkeklere Kırmızı Gül ile, Çocuklara ise bilye vererek bayramlarını kutladı.