Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baromuzun ev sahipliğinde Türkiye Baroları Hayvan Hakları Kurultayı’nın 9.su yapıldı

10.09.2022

Türkiye Baroları Hayvan Hakları Kurultaylarının 9. Su Baromuzun ev sahipliğinde; Adana Barosu, Ankara Barosu, Bursa Barosu, Gaziantep Barosu, Şanlıurfa Barosu, Konya Barosu, Antalya Barosu, İzmir Barosu, Tekirdağ Barosu, Samsun Barosu, Muğla Barosu, Hatay Barosu ve Bursa Barosunun katılımıyla bugün (10.09.2022)gerçekleştirilmiştir. Kurultay, deney hayvanları, avcılık meselesi, hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerindeki sorunlar, HAYDİ uygulamasının aktifleştirilmesi ve sokakta yaşayan hayvanlara dair hak ihlalleri gündemiyle toplanmıştır. Kurultay’ın sonuç bildirgesinin kamuoyu ile paylaşılmasına ve bir sonraki Kurultay’ın Muğla Barosu bünyesinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır. Diyarbakır Barosu ve Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi olarak katılımcı Barolarımıza teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Diyarbakır Barosu olarak hayvan haklarını her platformda savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.

TÜRKİYE BAROLARI
9. HAYVAN HAKLARI KURULTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ
 
1. Av ihalelerine karşı iptal davaları için bireysel ve barolar nezdinde toplu başvuru mekanizması oluşturulacak.
2. Deneylerde kullanılan hayvanlara dair özellikle tüm barolar bulunduğu kentteki üniversite ve diğer kurumlardan bilgi edinme başvuruları ile veri toplayacak ve bir sonraki Kurultayda değerlendirilmek üzere ortak veri haline getirecektir.
3. Meram, Mudanya, Bayındır ve Gölbaşı ilçelerinde meydana gelen vakalara dair elde edilen bilgiler çerçevesinde ayrı ayrı ortak raporlar ve bu raporlara binaen başvuru dilekçeleri oluşturulacak, barolar nezdinde ortak dilekçeler ile gerekli adli ve idari başvurular yapılacaktır.
4. “Doğal yaşam alanı” olarak tabir edilen uygulamalara dair raporlama çalışması yapılacak ve adli/idari başvurular için ortak dilekçeler hazırlanacaktır.
5. Her baro nezdinde İl Hayvanları Koruma Kuruluna katılım yönünde girişimde bulunulacaktır.
6. HAYDİ uygulamasının etkin işletilmesi adına gerekli hazırlık ve çalışmalar yapılacaktır.
7. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Barosu ortaklığında bir çalıştay düzenlenecektir.
8. Kurultay’da alınan kararların yürütülmesi için “Yürütme Kurulu” oluşturulacaktır.
9. 10. Hayvan Hakları Kurultayı için Muğla Barosu bünyesinde hazırlıklara başlanılacaktır.