Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baromuzun Emniyet Müdürlüğünde Meydana Gelen Patlamaya İlişkin Yaptığı Basın Açıklaması...

14.04.2017

Baromuzun Emniyet Müdürlüğünde Meydana Gelen Patlamaya İlişkin Yaptığı Basın Açıklaması...

11.04.2017  tarihinde Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü ek bina yerleşkesinde meydana gelen patlama sonucu 2'si sivil memur, 1'i polis memuru olmak üzere 3 yurttaş yaşamını yitirmiş, onlarca kişi de yaralanmıştır. Patlamanın etkisiyle çevre binalarda ciddi maddi hasarlar oluşmuştur.

Meydana gelen patlama sonrası yapılan ilk resmi açıklamalarda patlamanın zırhlı araçların bakımı esnasında meydana geldiği  belirtilmiş ancak daha sonraki resmi açıklamalarda ise patlamanın dışarıdan tünel kazılmak suretiyle yerleşkeye yerleştirilmiş patlayıcıların patlatılması  sonucu meydana geldiği  belirtilmiştir.

Diyarbakır Barosu olarak; başta yaşam hakkına olmak üzere, toplumsal birlikteliğimize ve barış içinde demokratik bir ülkede yaşama arzu ve istemine yönelik bütün şiddet eylemlerini doğru bulmadığımızı, toplumsal sorunların çözümünde şiddetin çözümden ziyade sorunları derinleştirdiğini bir kez daha vurgulayarak sorunların demokratik bir zeminde, diyalog ve müzakere ile çözülebileceğine olan inancımızla, başta yerleşim alanlarında olmak üzere yaşam hakkına yönelik  bu tür saldırıları kınıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.