BAROMUZUN, E.A. DOSYASINDAKİ HUKUKSUZLUĞA KARŞI YAPMIŞ OLDUĞU PROTESTO EYLEMİ

21.06.2013

BAROMUZUN, E.A. DOSYASINDAKİ HUKUKSUZLUĞA KARŞI YAPMIŞ OLDUĞU PROTESTO EYLEMİ

Karara karşı protesto amaçlı 10 dakikalık durma eyleminden sonra açıklama yapan Baromuz Genel Sekreteri Av. Keziban YILMAZ açıklamasında; Son birkaç gündür Kamuoyunda; iki yıl boyunca Bingöl’de, E. A. İsimli kız çocuğuna 14 yaşından beri tecavüz eden ve cinsel istismarda bulunan 8 asker ile ilgili yürütülen Soruşturmada yaşanan hukuksuzluğu hayretler içerisinde izlemekteyiz.

16 yaşındaki E.A. isimli kız çocuğunun 2 yıl boyunca devlet erkini kullananlar tarafından tecavüze uğramasının sorumlusu yargıdır. Yargı; dün N.Ç. dosyasında verdiği kararlarla N. Ç.’nin uğramış olduğu ahlak dışı aynı olaylara davet çıkarmış; bu davetin sonucunda bugün E.A. isimli 16 yaşındaki kız çocuğu mağdur edilmiştir.

Bu gün E. A. İle ilgili soruşturma dosyasında yaşanan hukuksuzluklar; yargının, taciz, tecavüz ve istismar konularında eril zihniyetinin maalesef hala değişmediğini ve başka kurbanlar yaratmaya davet çıkarmaya devam ettiğini bir daha göstermiştir.

Yıllardır Mahkemelerin dosyalarda suçun niteliğine, sanığın kimliğine göre adalet terazisine şekil verdiğine tanıklık ediyoruz.

Biz bugün E.A.’ya adalet için Diyarbakır Adliyesinin önünde duruyoruz ve Adalet bekliyoruz. E.A. ile ilgili yürütülen soruşturma dosyasında verilen hukuksuz kararların karşısında duruyoruz. Diyarbakır Barosu olarak 16 yaşındaki E. A. İsimli kız çocuğumuzun yanında duruyoruz. Yargılamanın sonuna kadar da durmaya devam edeceğiz.” dedi..