Baromuzun Da Aralarında Olduğu Birçok STK, Adalet Nöbetinin 200. Günü Nedeniyle Basın Açıklaması Düzenledi

04.06.2022

Baromuzun da aralarında olduğu birçok STK, Adalet Nöbetinin 200.günü nedeniyle Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Baromuzu temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mehdi ÖZDEMİR katıldı.
Av. Mehdi ÖZDEMİR yaptığı açıklamada Türkiye de cezaevlerinde yaygın ve sistematik bir şekilde hak ihlallerin yaşanmaya devam edildiğini, hasta mahpusların yaşam hakları ihlal edilerek mevcut sağlık durumlarının aksine tahliye edilmediğini, idare ve gözlem kurulları tarafından hukuk dışı ve keyfi kararlarla mahpusların ikinci kez cezalandırılmak suretiyle serbest bırakılmalarının engellendiğini, yaşam hakkının ve kişi özgürlük ve güvenlik hakkının gereğinin yerine getirilerek hasta ve infazı yakılan mahpusların tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.