Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir

28.08.2015

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          28/08/2015

Cizre’de ikisi çocuk, ikisi ise kamu görevlisi toplam dört sivil insanın yaşamını yitirmesi ile ilgili Baromuzca Cizre ilçesine bir inceleme ziyareti gerçekleştirildi. Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ ile Yönetim Kurulu üyelerimiz; Av. Servet ÖZEN, Av. Kutbettin ODABAŞI ve Av. Burhan DEYAR’dan oluşan inceleme heyeti, 28.08.2015 tarihinde önce HDP Şıak Milletvekilleri Faysal SARIYILDIZ ve Ferhan ENCÜ ile bazı görgü tanıkları ile görüşme yaptı.
  

Baromuz heyeti daha sonra Cizre Kaymakamı Ahmet ADANUR ile Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban ile görüştü. Görüşmelerde; Cizre’de yaşanan olaylar ve meydana gelen ölümlere ilişkin genel ve adli bilgiler alındı. Daha sonra ölümlerin meydana geldiği Nur Mahallesindeki olay yerini inceleyen yöneticilerimiz ardından taziye evini ziyaret ederek ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. 

Ziyaretin son bölümünde her dört ölüme ilişkin görgü tanıklarının ve ölenlerin birinci derecede yakınlarının beyanlarını alan yöneticilerimiz ilçeden ayrıldı. 

Cizre ilçesinde meydana gelen olay ve sivil ölümlere ilişkin Baromuzca hazırlanacak raporun önümüzdeki günlerde açıklanacak.

                                                                                                                                                                                                    Diyarbakır Barosu Başkanlığı