Baromuzdan 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Etkinliğine Ziyaret

30.07.2017

Baromuz Başkanı Av. Ahmet Özmen ile Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ve Diyarbakır Barosunun üyeleri, Diyarbakır Ekin Ceren Parkta "Vicdan ve Adalet Nobeti" etkinliğini sürdüren HDP Milletvekillerine destek ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyarette Baro Başkanımız Av. Ahmet Özmen; son zamanlarda ve özellikle OHAL ile yürürlüğe giren düzenlemeler ve sonrasinda gerçekleşen idari uygulamalar ile vicdanları rahatsız eden ölçüde adaletsizliklerin yaşandığını, seçilmişlere yönelik hukuki dayanakları olmayan tutuklamaların gerçekleştiğini, hiçbir vakıaya dayanmadan ve hukuki gerekçeleri açıklanmayan açığa almalar ve ihraçlar neticesinde toplumun bazı kesimlerinde ciddi mağduriyetlerin oluştuğunu belirtmiştir. Baro Başkanımız, Devletin tum organlarının, toplumun tüm kesimlerinden gelen adalet taleplerini ciddiyetle dikkate alması gerektiğini ve Diyarbakır Barosu olarak,  toplum barışını sağlayan en önemli değer olan adalet değerine ilişkin tüm taleplerin destekçisi olacaklarını ifade etmiştir.