16.11.2015

Paris Barosu Başkanı;

Diyarbakır

16.11.2015

13 Kasım 2015 tarihinde Paris'te yaşanan vahşeti bütün insanlık gibi dehşet içinde izledik. Masum insanlara yapılan bu barbarca saldırıyı lanetliyoruz. Diyarbakır barosu adına bu vahşi saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Fransa Halkına ve sizin şahsınızda Paris Barosu'nun üyesi meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.  Acınızı derinden ve yürekten paylaşıyoruz. İnsanlık değerlerinden en ufak bir şekilde nasibini almamış bu saldırganlara karşı verilecek en iyi cevap bu vahşet karşısında tüm insanlığın dimdik ve elbirliği ile mücadele etmesidir.

IŞID olarak bilinen örgütün üyeleri son iki yıldır Irak'ta ve Suriye'de, özellikle de Kürt sivil toplumuna karşı tarifi imkansız vahşi eylemler gerçekleştirmiştir. Başta Kürt Êzîdî toplumuna yönelik giriştiği utanç verici ve soykırım niteliğindeki eylemler olmak üzere Kobanê, Diyarbakır, Suruç ve Ankara'da benzer eylemlere maruz kalmış bir halkın üyeleri olarak karşı karşıya olduğunuz saldırganlığın boyutunu ve bu vahşet karşısındaki duygularınızı çok iyi anlıyoruz.

Bu barbar sürülerine karşı insanlığın ortak aklı ve vicdanı mutlaka hakim gelecektir. Bu vesileyle en derin taziye dileklerimiz tekrar ifade etmek isteriz.

Saygılarımla

Tahir Elçi / Avukat