Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
BAROMUZ ÜYESİ MESLEKTAŞIMIZ AV. MAHSUNİ KARAMAN?IN GÖREVİNİ İFA EDERKEN UĞRAMIŞ OLDUĞU SALDIRIYI KINIYORUZ.

23.06.2016

BAROMUZ ÜYESİ MESLEKTAŞIMIZ AV. MAHSUNİ KARAMAN’IN GÖREVİNİ İFA EDERKEN UĞRAMIŞ OLDUĞU SALDIRIYI KINIYORUZ.

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Baromuz üyesi, Av. Mahsuni Karaman, bu gün (23.06.2016) tarihinde İstanbul 16. Ticaret Mahkemesinde takip ettiği bir davanın duruşması sonrasında,duruşma salonundan ayrılırken, davanın karşı tarafınca fiziki saldırıya uğramış ve darp edilmiştir.

 

Baromuz üyeleri ve Baromuz Yönetim Kurulu bu olaydan dolayı meslektaşımız için büyük üzüntü ve saldırıyı gerçekleştirenlere de derin bir öfke duymuştur.

 

Baromuzun sevilen ve hem mesleki hem de komisyonlarımızdaki çalışmaları nedeniyle takdir gören meslektaşımızın özel hayatında veya kişisel ilişkilerinde hiç kimse ile bir husumeti veya çekişmesi yoktur. Uğramış olduğu bu saldırı tamamen göreviyle ilgilidir.

 

‘‘Herkes için adalet, adalet için avukat” prensibi hayatın bir gerçeğini ifade etmektedir. Bu ilke aynı zamanda hukuka saygılı bir toplum olmanın gereğidir de. Bu bağlamda herkesçe bilinmelidir ki, Avukatlar bir davanın tarafı değiller. Onlar sadece hukuk içerisinde en iyi şekilde müvekkillerinin haklarını savunurlar. Bir davada bir tarafın karşısında olan bir avukatın başka bir davada veya işte o kişilerin vekili olma durumu da söz konusudur. Dolayısıyla hiç kimse avukatlara, saldırarak, tehdit ederek veya korkutarak hukuki hak arama yollarının önünde durabileceğini sanmasın. Bir avukata görevi nedeniyle saldırmak, hakka, hukuka ve tüm yargı camiasına saldırmak demektir.

 

Diyarbakır Barosu olarak bu saldırıyı mesleğimize ve tüm üyelerimize yapılmış addediyor ve şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza çok geçmiş olsun derken, bu saldırıyı yapanların mahkeme huzurunda hesap vereceklerini ve bizleri de karşılarında göreceklerini bilmelerini istiyoruz.

 

Kamuoyuna ve üyelerimize saygı ile duyurulur.

 

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu