Baromuz, Şenyaşar Ailesine Adalet Nöbetinin Birinci Yılı Nedeniyle Destek Ziyaretinde Bulundu

09.03.2022

Şenyaşar Ailesi'nin Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı ve birinci yılını dolduran adalet nöbetine destek amacıyla Baromuz Bşk. Yrd. Zuhal IŞIK, Yönetim Kurulu Üyemiz Mehdi ÖZDEMİR ile İnsan Hakları Merkezi üyelerimiz  Av. Süleyman ŞAHİN, Halil İbrahim DEMİRKAPU, Fatma Hande TAŞ, Veysel KAYA, Aydın Yasin KARADENİZ ve Cahit AMAÇ tarafından ziyaret gerçekleştirdi.

Baro Başkan Yardımcımız Zuhal IŞIK yaptığı konuşmada; 'Dün 8 marttı dünya kadınlar günüydü, bir kadın bir anne tam bir yıldır bu adliyenin  önünde adalet talep etmektedir. Bir yıldır bu sese cevap veren, kulak kabartan maalesef olmadı. Diyarbakır Barosu olarak ilk ziyaretimizde de belirttiğimiz üzere her  bir üyemiz ile birlikte şenyaşar ailenin yanında olduğumuzu ve olmaya da devam edeceğiz. Emine annenin bu haklı ve onurlu mücadelesinde yanlarında olduğumuzu ve hukuki destek anlamında ne gerekiyorsa yapacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Bir hukuk devletinde böylesi bir katliamda 3 yılı aşkın bir süredir soruşturma iddianameye dönüşmemiş ve failler hakkında bir yargılama başlatılmamıştır. Kaybedilenlerin yakınlarının ve toplumun adalet duygusunun tatmini açısından cezasızlık politikasından vazgeçilmeli ve failler bir an önce yargı önüne çıkarılmalıdır. Eğer toplumun adalet duygusu tatmin edilmez ise o ülkede hukuk devletinden bahsetmek ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Diyarbakır Barosu adına bu onurlu adalet mücadelesine destek veren herkese teşekkür ediyoruz' dedi.