Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
BAROMUZ NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA'NIN DURUŞMASINA KATILDI...

15.09.2017

BAROMUZ NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA'NIN DAVASINI VE AVUKATLARINA YÖNELİK SORUŞTURMA DOSYASININDA TAKİPÇİSİ OLACAKTIR..

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmelerinin ardından göreve iade talebiyle açlık grevindeyken  "örgüt propagandası ve üyeliği" iddiasıyla gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması  14.09.2017 tarihinde yapıldı.Davanın ilk duruşmasına  Baromuz Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cihan ÜLSEN katılmıştır.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumları, güvenlik  ve personel yetersizliği nedenleriyle duruşmada hazır edilemeyeceğine ilişkin jandarma tarafından düzenlenen tutanak  gereğince   duruşma salonuna getirilmemişlerdir. Duruşmaya Ankara, Antalya, Adana ve Van Baro Başkanları katılmıştır. Duruşmayı ayrıca Semih Özakça'nın açlık grevindeki eşi Esra Özakça, bazı CHP ve HDP milletvekilleri de izlemiştir. 

Savunma için söz verilen sanık Acun Karadağ, avukatlarının 12 Eylül'de gözaltına alındığını belirterek, savunma yapmak için süre istemiştir. Cumhuriyet Savcısı, sanıkların Yüksel Caddesi'nde yaptıkları eylemlerle ilgili soruşturma evrakları, sanıkların meslekten ihraç edilmelerine ilişkin evraklar ile sanıklardan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumlarına ilişkin bilgi ve belgelerin istenmesine karar verilmesini ve  tutuklu sanıkların sorgularının yapılmaması, üzerilerine atılı suçların vasfı, suçun Türk Ceza Kanunu'nda sayılan katalog suçlardan olması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etmiştir.

Mahkemece, sanıkların katıldıkları eylemlere ilişkin yürütülen soruşturmalarla ilgili evrakların, meslekten ihraçlarına ilişkin bilgi ve belgelerin, tutuklu sanıklar Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumlarına ilişkin bilgilerin istenmesine,  Gülmen ve Özakça hakkında açılan davalarla ilgili bilgi ve belgeler ile hazırlanan iddianamelerin istenmesine de karar vermiş, sanıklar hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığı, tutukluluğun ölçülü olması, delillerin henüz toplanmamış olması nedenleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar vermiştir.

Duruşma,  Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları içindeki duruşma salonunda yapılmak üzere 28 Eylül'e bırakılmıştır.

 12.09.2017 tarihinde, aralarında Diyarbakır Barosu üyesi Behiç Aşçı'nın da bulunduğu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukatları olan 18 meslektaşımızla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Av. Behiç Aşçı ile Yönetim Kurulu üyemiz Av. Cihan Ülsen görüşme gerçekleştirmiş ve dosya hakkında gerekli bilgileri almıştır. Diyarbakır Barosu olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandığı davanın ve  Avukatlarına yönelik soruşturma dosyasının takipçisi olmaya devam edecektir.