Baromuz Kulp Davasının takipçisi olmaya devam edecek...

31.10.2016

Katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi'nin de baromuz adına takip ettiği Diyarbakır ili Kulp İlçesi Alaca Köyünde 1993 yılında gözaltında katledilen 11 sivil yurttaşın davasının 12. duruşması bugün (31.10.2016) Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Baromuz yönetim kurulu üyeleri ile baromuz üyesi avukatlar katılım göstermiştir. Cumhuriyet Savcısının 6722 sayılı yasa uyarınca sanığın asker olması nedeniyle davanın Askeri mahkemede görülmesi gerektiği yönündeki talebi üzerine mahkeme heyetince karar verilmek üzere duruşma 16.01.2017 tarihine ertelenmiştir. Diyarbakır Barosu olarak sevgili Başkanımızın takip ettiği bu ve benzeri tüm dava ve soruşturmaların takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz.