Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
BAROMUZ KADIN MAĞDURA HUKUKSAL DESTEK VERMEK İÇİN BİNGÖL'E GİTTİ.

06.03.2014

 

BAROMUZ, MARUZ KALDIĞI CİNSEL SALDIRI DOLAYISIYLA DAHA ÖNCE SORUŞTURMASINDA “TAKİPSİZLİK KARARI” VERİLMİŞ B.Ç. İSİMLİ KADIN MAĞDURA HUKUKSAL DESTEK VERMEK İÇİN BİNGÖL'E GİTTİ.

 

20 Haziran 2013 günü Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayla köyünde ikamet eden 19 yaşındaki zihinsel engelli B.Ç. adlı genç kadının, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması üzerine yapılan tetkikler sonucunda 5 aylık hamile olduğu ortaya çıkmış; Bingöl Kadın Doğum Hastanesi'nde görevli bir memurun; Genç İlçe Jandarma Komutanlığını araması ve durumun Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesi üzerine; Savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı. Ancak Genç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Takipsizlik Kararı verilmişti.

 



Karara karşı Baromuz Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi, 27.08.2013 tarihinde Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na itirazda bulunmuştu.

 

Daha sonra İ.Ö. isimli şahıs hakkında Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştır.

 

Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezimizin Koordinatörü Av. Halime SANLİ ile Çocuk Hakları Merkezimiz ve Kadın Hakları Merkezimizin Üyesi Av. Hatice DEMİR; Bingöl Barosu Kadın Hakları Merkezi ile birlikte açılan davanın 04.03.2014 tarihli ilk duruşmasına katılarak Baromuz adına müdahillik talebinde bulunmuş ve B.Ç. isimli kadın mağdur ile ailesinin yanında yer alarak hukuksal destek vermişlerdir.