Baromuz ile STK'lar Lice ilçesi Bağlan(Mişref) Köyünde İncelemelerde Bulundu

06.09.2017

Diyarbakır Barosu ile birlikte İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı Diyarbakır Temsilciliği (TİHV), Türkiye Tabipler Birliği (TTB), Hak İnisiyatifi heyet şeklinde Lice’ye bağlı Bağlan (Mişrif) Köyü’nde incelemelerde bulunulmuştur.

Köylülerin vurulduğu yerde incelemelerde bulunan heyet, vurulan köylülerin yakınları ve olaya şahitlik edenlerle görüştü. Köydeki incelemelerin ardından heyet, Lice ilçe merkezine geçerek burada Lice Cumhuriyet Başsavcısı ile bir görüşme yapılmıştır.

Yapılan tespit ve görüşmelerden sonra ;

Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen bir açıklama yapmıştır. Baro başkanımız yaptığı açıklamada;

Sivil toplum kuruluşları olarak yaşanan olayı yerinde incelemek ve olaya ilişkin tüm yönleriyle bilgi sahibi olmak amacıyla olayın gerçekleştiği köyü ziyaret ettik. Bu incelemeler sonucunda hazırlayacağımız raporu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Köyde yaptıkları temaslarda yaralanan kişilerin sivil olduğu bilgisini edindik ve bu konuyu Lice Cumhuriyet Başsavcılığı ile de paylaştık. Ayrıca savcılıktan olayın her yönüyle araştırılması ve şüpheye mahal vermeyecek şekilde tüm ayrıntıların ortaya çıkarmasını talep ettik. Savcılık makamı bize dosyada gizlilik kararı olduğunu soruşturmaya ilişkin detaylı bilgi veremeyeceğini söyledi. Biz de yaptığımız incelemelerden sonra hazırlayacağımız raporu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.