Baromuz Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Yargı ve İnsan Hakları Kurumları ile Görüşmeler Gerçekleştirdi.

24.09.2017

Baromuz 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürdistan Federe Bölgesi’nde yapılacak bağımsızlık referandumunu izleme ve gözlem yapma amacıyla bulunduğu Irak Kürdistan Federe Bölgesi başkenti Erbil’de bugün bağımsız ve resmi kurumlarla bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Baro başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve üyelerimizden oluşan heyet, Kurdistan Hakimler Meclisi (Encûmenê Dadweran) başkanı sayın Bengîn Qasım, Kürdistan İstinaf Mahkemesi (Dadgeha Îstinaf ya Kurdistanê) başkanı sayın Samih Osman ve Yardımcılarıyla, Erbil Adliyesinde Kürdistan Baroları Birliği Erbil Temsicisi sayın Av. Eyad Kakeyî ve Erbil’li Avukatlar, Kürdistan Bölgesi Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu (Desteya Serbixwe Mafê Mirovan ya Kurdistan) başkanı sayın Dhia Botrus ve Kürdistan Baroları Birliği (Sendîkaya Parêzerên Kurdistan) başkanı sayın Bextiyar Heyderî ve Yönetim Kurulu üyeleri ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştirmiştir.

Kurumlar ve temsilcileri ile yapılan görüşmelerde; 25 Eylül’de yapılacak referandumun usul ve esasları, seçim güvenliği, bağımsız kurumların rolü ve önemi, Kürdistan Bölgesi’nin mevzuatı, bağımsız yargı tecrübeleri, insan hakları mücadelesi ve önemi, avukatlık mesleği ve sorunları, mesleki örgütlenme deneyimleri, tüm etnik, dini ve mezhebi grupların barış içerisinde bir arada yaşama deneyimleri hakkında bilgi ve görüş alış verişinde bulunuldu.

Kürdistan Hakimler Meclisi (Encûmenê Dadweran) başkanı sayın Bengîn Qasım ile yapılan görüşme

Kürdistan İstinaf Mahkemesi (Dadgeha Îstinaf ya Kurdistanê) başkanı sayın Samih Osman ve Yardımcılarıyla yapılan görüşme

Erbil Adliyesi

Erbil Adliyesinde Kürdistan Baroları Birliği Erbil Temsicisi sayın Av. Eyad Kakeyî ve Erbil’li Avukatlarla görüşme