Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baromuz Çocuk Hakları Merkezi Nihat KAZANHAN 5. Celsesine katıldı.

11.12.2015


Baromuz Çocuk Hakları Merkezi Nihat KAZANHAN 5. Celsesine katıldı.

14 ocak 2014 tarihinde cizrede kolluk güçleri tarafından öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhanın faillerinin yargılandığı dosyanın 5. Duruşması görüldü.

Hak ihlallerinde mağdurların savunucusu olan ve yine Nihat Kazanhanın davasını duygu ve inançla Başkanımız Tahir Elçi ile birlikte takip ettiğimiz avukatlarla, Diyarbakırdaki meslektaşlarımızla eş zamanlı olarak baro başkanımız Tahir Elçiyi andık.

Duruşmayı takip eden 6 barodan meslektaşlarımızla Başkanımız Tahir ELÇİ fotoğraflarını yakamıza takarak katıldık. Hak ve hukuk mücadelesinin cefakar avukatı Sevgili başkanımız Tahir Elçinin de takipçisi olduğu davayı, Başkanımızın mirasına sadık kalacağımızın, her daim mağdurun, mazlumun yanında olacağımızın ve davalarını takip edeceğimizin sözünü verdik.

 





  BASINA VE KAMUOYUNA

Faili meçhul davaların, Kuşkonar,  Koçağılı köylerinin bombalanması,  Lice, Roboski davaları, Uğur KAYMAZ – Ceylan ÖNKOL davaları ve  Temizöz davalarının avukatı,  yılmaz hak mücadelecisi ve barış elçisi Baro Başkanımız Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 günü yapmış olduğu basın açıklaması sonrasında karanlık güçlerce katledilmiştir.

Elinin uzanabildiği nerede bir mağdur varsa yetişmeye çalışan, mağdurların yanında yer alan, savunan Başkanımız; Nihat KAZANHAN'ın faillerinin cezalandırılması için de mücadele yürütüyordu. Bilindiği üzere Cizrede 2014 yılı Ocak ayında 6 çocuk öldürüldü.Yaşamı ellerinden alınan çocuklardan biri olan Nihat KAZANHAN'ın diğer çocuklardan farklı olarak net bir şekilde güvenlik güçlerince öldürüldüğü ana ilişkin görüntüler basına yansıdı, bu görüntülere ilişkin sanık kolluk güçleri hakkında olası kastla adam öldürme ve delillerin gizlenmesi suçlarına ilişkin başlatılan yargılamanın bugün 5. Duruşması yapıldı.

Dava ile ilgili vermiş olduğu röportajda; yargılamanın sağlıklı, adil ve etkin bir şekilde yapılmasını isteyen ve bunun takipçisi olacağını belirten sevgili Başkanımız, bizler Diyarbakır Barosu olarak buradayız. Bizlere miras bıraktığın hukuku, barışı ve özgürlükleri savunma, tarihimize, değerlerimize sahip çıkma iradesiyle bayrağını devralıyoruz.

Nihat KAZANHAN'ı katledenlerin cezalandırılması ve bu doğrultuda takipçisi olduğun ve aramızda olsaydın takipçisi olmaya devam edeceğin bütün hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı hukukun üstünlüğüne inanarak karşı duracağız. Senin korkusuzca ve bıkmadan yürüdüğün yolda yürüyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isteriz.

 

DİYARBAKIR BAROSU

ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ