Baromuz Cizre?de Görülen Nihat KAZANHAN Davasının 8. Duruşmasına Katıldı.

12.08.2016

Baromuz Cizre’de Görülen Nihat KAZANHAN Davasının 8. Duruşmasına Katıldı.

Polis tarafından öldürülen 12. yaşındaki Nihat KAZANHAN’ın ölümüyle ilgili yapılan yargılamanın 8. duruşması bugün Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşti. Duruşmaya Baro Başkan Vekilimiz Av. Ahmet ÖZMEN, Baro Genel Sekreterimiz Av. Abdullah ÇAĞER ve Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyeleri ile birlikte Şırnak Barosu Başkanı Av. Nuşirevan ELÇİ ve Şırnak Barosu üyeleri de katıldı.

Biri tutuklu olmak üzere beş polisin yargılandığı davada mahkeme heyeti tarafından daha önceki duruşmalarda verilen ara kararlarla istenilen bilgi ve belgelerin dosyaya etki etmeyeceğinden daha önce verilen ara kararlardan dönülmesine karar verildi.

Ayrıca tutuklu bulunan polisin tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan polislerin ise tutuklanması yönündeki talebin reddedildiği duruşmada dosya esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere Cumhuriyet Savcısına tevdi edilerek duruşma 23.09 2016 gününe ertelendi.