Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baromuz, Antalya Barosu Ev Sahipliğinde Yapılan Adalet Nöbetine Katıldı

24.01.2020

Bu ay 11.si düzenlene Adalet Nöbeti etkinliğine Baromuzu temsilen Baro Başkan Yardımcımız Av. Gazal BAYRAM KOLUMAN katıldı. Etkinlikte konuşan Av. Gazal BAYRAM KOLUMAN şunları söyledi;

Saygıdeğer Baro Başkanlarım, Yönetim Kurulu Üyeleri ve değerli meslektaşlarım;

Hepinizi Diyarbakır Barosu Başkanım Av. Cihan AYDIN ve tüm üyeleri adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 11.sini gerçekleştirdiğimiz Adalet Nöbetinde ev sahipliği yapan Antalya Barosuna teşekkürlerimi sunmak isterim.

Bildiğiniz gibi 28 Kasım 2015 tarihinde Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ, Diyarbakır'da tarihi Dört Ayaklı Minare önünde, "Biz bu bölgede savaş değil barış istiyoruz" derken herkesin gözü önünde katledildi. Maalesef bugüne kadar soruşturma dosyasında hiçbir gelişme olmadı, bu dosyanın faili meçhuller arasına bırakılmasına müsaade etmeyeceğiz. Tahir ELÇİ'yi bir kez daha saygıyla anıyorum.

Son dönemde artan hukuksuzluklar, gözaltında ve cezaevlerindeki şiddet ve işkence vakaları, toplanma ve gösteri yürüyüşlerine yasa dışı müdahaleler, ifade ve düşünce özgürlüğüne dönük saldırılar, KHK'ların yarattığı hukuk dışı uygulamalar, intiharlara sürükleyen ekonomik kriz, olağanca hızıyla artan ve ne yazık ki önlemek adına hiçbir adım atılmayan kadın cinayetleri, çocuğa yönelen cinsel istismar sayısındaki vahim artış, meclisten çıkarılmak istenen meşrulaştırılmaya çalışılan çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi yasa tasarısı, mesleğimize-meslektaşlarımıza-savunmaya yönelen saldırılar vahim düzeye ulaşmıştır.

Tüm bu saydıklarım ve katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ için Adalet istiyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.