Baromuz Aladağ Yangını Duruşmasında...

03.03.2018

29/11/2016 tarihinde Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 11’i öğrenci 12 kişinin ölümü ile ilgili açılan kamu davasının 5. duruşmasına Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Mahmut Çiftçi ile Av. Ümit Asye Demir katıldı.
Dava dosyası kapsamında alınan bilirkişi raporunda yaşanan yangın olayı iş kazası olarak belirtildi.
Alınan bilirkişi raporuna binaen tahliye edilen 4 sanığın tutuklanmasına ilişkin taleplerin tamamı reddedildi.
Duruşma 24.05.2017 tarihine erteledi. Dava dosyasının takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.
Çocuk Hakları Merkezi
Baromuz Berkin Elvan Duruşmasında
Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde, polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi üzerine, aylarca komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın duruşmasına Çocuk Hakları Merkezi üyesi Av. Ümit Asye DEMİR katılmıştır.
Sanığın tutuksuz yargılandığı davada duruşmaya tanıkların dinlenmesi ile devam edilmiş ve bir sonraki duruşma 10.05.2018 tarihine ertelenmiştir. Davanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.
Çocuk Hakları Merkezi