Baromuz, Adana Barosu Ev Sahipliğinde Yapılan Adalet Nöbetine Katıldı

20.12.2019

Adalet nöbeti, bu yılın son durağı olan Adana’daydı. 25 baronun katılımıyla gerçekleştirilen adalet nöbetine katılan baro başkanımız Av. Cihan Aydın, düşüncelerinden dolayı siyasetçilerin, gazetecilerin, üniversite öğrencilerinin ve toplumun bütün muhalif kesimlerinin yargı tacizine uğradığını belirtti. Devletin kadınları şiddete karşı korumadığını, bu durumda kadınların öz savunmaya başvurmasından başka bir çözüm olmadığını belirtti. Ardından usta yazar Yaşar Kemal’in şu vasiyetini okudu; “Bir, benim kitaplarımı okuyan katil olmasın, savaş düşmanı olsun. İki, insanın insanı sömürmesine karşı çıksın. Kimse kimseyi aşağılayamasın. Kimse kimseyi asimile edemesin. İnsanları asimile etmeye can atan devletlere, hükümetlere olanak verilmesin. “Benim kitaplarımı okuyanlar bilsinler ki, bir kültürü yok edenlerin kendi kültürleri, insanlıkları ellerinden uçmuş gitmiştir. “Benim kitaplarımı okuyanlar yoksullarla birlik olsunlar, yoksulluk bütün insanlığın utancıdır. Benim kitaplarımı okuyanlar cümle kötülüklerden arınsınlar.” Diyarbakır barosu bu vasiyetin takipçisidir, diyerek sözlerini bitirdi.