Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baromuz Adalet Nöbetinde…

14.03.2019

Adalet ve hukuk devletine dönüş için İstanbul Çağlayan Adliyesinde başlayan ve 85 hafta devam ettikten sonra geçtiğimiz ay Bursa Barosu ev sahipliğinde yapılan Adalet Nöbeti bu ay İzmir Barosu ev sahipliğinde ve birçok Baronun katılımıyla düzenlendi. Baromuzun da hazır bulunduğu Adalet Nöbetinde konuşan Baro Başkanımız Avukat Cihan AYDIN şunları söyledi;

Değerli arkadaşlar, değerli basın mensupları; mücadelenin ve kardeşliğin şehri Diyarbekir’den İnsan Haklarının başkenti İzmir’e selam ve sevgilerimi sunuyorum. Bir ay önce Bursa Adliyesi önündeydik ve benzer taleplerimizi dile getirdik, şimdi İzmir’deyiz ve Anadolu’yu karış karış dolaşacağız. Bize bazıları diyor ki neden Adalet Nöbeti?

Arkadaşlar; neyi önemserseniz onun nöbetini tutarsınız. Neyiniz yoksa onun nöbetini tutarsınız biz bu yüzden adalet nöbetini önemsiyoruz ve tutmaya devam edeceğiz. Peki bizler neden şehir şehir dolaşıyoruz, derdimiz ne?

Şunu haykırmak istiyoruz öncelikli olarak Tahir ELÇİ’ye adalet için şehir şehir dolaşıyoruz. Tahir ELÇİ’nin katillerini arıyoruz şehir şehir.

Siyasetçilerin, gazetecilerin, yazarların ve akademisyenlerin; yani sözünden ve kalemden başka silahı olmayanların ve şu anda hapishanelerde zaman öldüren insanların sesi olmak için adalet nöbetindeyiz.

Hukuksuz yere işlerinden atılan ve adeta sivil bir ölüme terk edilen yüzlerce yurttaşın sesi olmak için buradayız.

Ülkenin pozitif hukuku herkese eşit uygulansın diye 125 gündür açlık grevinde olan Milletvekili Leyla GÜVEN’in, adil yargılanmak için iki aya yakındır açlık grevinde olan Avukat Selçuk KOZAĞAÇLI’nın sesini duyurmak için adalet nöbetindeyiz.

İlkel koşullarda yaşayıp çalışmak zorunda kalan ve yaşamını yitiren işçi ve emekçilerin sesi olmak için meydan meydan geziyoruz.

Adliyede, sokakta, karakolda baskıya uğrayan ve şiddete maruz kalan avukatların sesini duyurmak için şehir şehir geziyoruz.

HES’lere kurban edilen doğal yaşamın, işkencelere maruz kalan hayvanların hakları için adalet nöbetindeyiz ve şehir şehir gezmeye devam edeceğiz. Yani değerli dostlar nere bir haksızlık, hukuksuzluk ve hak ihlali varsa bizler orada olmaya devam edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.