Baromuz 5 Haziran Patlaması Sebebiyle Yargılanan Polislerin Davasına Katılma Talebinde Bulundu..

09.01.2018

Halkların Demokratik Partisi'nin 5 Haziran'da Diyarbakır'da düzenlediği mitingde 4 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı iki patlamaya ilişkin, görevi ihmal ettiği değerlendirilen 14 polis memuru hakkında açılan davanın yargılamasına bugün Diyarbakır 14. Asliye Ceza Mahkemesinde başlanıldı.
Yargılamaya Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cihan ÜLSEN ve İnsan Hakları Merkezi Dava Takip Komisyonu üyeleri ile mağdurlar katıldı. Diyarbakır Barosunun davaya katılma talebinde bulunduğu duruşma, katılma talebinin daha sonra değerlendirilmek üzere ve asıl hakimin olmaması sebebiyle 29 Mart 2018 tarihine ertelendi.

Diyarbakır Barosu olarak, önemli toplumsal davaları takip etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.