BAROMUZ 5 HAZİRAN DAVASINDA...

06.11.2017

Halkların Demokratik Partisi'nin 7 Haziran 2015'teki Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle 5 Haziran'da Diyarbakır'da düzenlediği mitingde 4 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı iki patlamaya ilişkin 5 sanığın, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "nitelikli öldürme", "nitelikli öldürmeye teşebbüs", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Yargılamaya Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi Dava Takip Komisyonu üyeler Av. Zeynep Işık ile Av. Gurbet Yavuz katılmıştır. Duruşma 21 Aralık saat 14.00’e bırakılmıştır.

Diyarbakır Barosu olarak, önemli toplumsal davaları takip etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.