BAROMUZ 5 HAZİRAN DAVASINDA…

20.09.2017

Halkların Demokratik Partisi'nin 7 Haziran 2015'teki Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle 5 Haziran'da Diyarbakır'da düzenlediği mitingde 4 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı iki patlamaya ilişkin 5 sanığın, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "nitelikli öldürme", "nitelikli öldürmeye teşebbüs", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçlarından yargılanmasına devam edildi. Bilindiği üzere dava dosyası güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara iline Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesinde nakledilmişti.

Dava dosyasını, soruşturma aşamasından bu yana takip eden Baromuz adına Av. Zeynep Işık, 19.09.2017 tarihli mahkeme duruşmasına katılmıştır.  Dosyada biri firari diğeri tutuksuz olmak üzere 5 sanığın bulunduğu dosyada sanıklardan sadece bir tanesi duruşma salonunda hazır edilmiş, geçen celse tahliye edilen sanıklardan biri herhangi bir gerekçe sunmamasına rağmen duruşmaya katılmamıştır.  19.09.2017 tarihinde görülen duruşmada, Baromuz tarafından duruşmalara katılma taleplerimiz yinelenmiş, mahkeme tarafından yaşanan olaydan doğrudan zarar gören olmadığı nedeniyle  baromuzun katılma talebinin  reddine karar verilmiştir. Duruşma 2 Kasım 2017, saat 14.00'a bırakılmıştır.

Diyarbakır Barosu olarak, önemli toplumsal davaları takip etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.