Baro Başkanımızın Katledilişinin 96. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

13.10.2017

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 96. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın mensupları, tam 96 haftadır sevgili Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişini Diyarbakır Barosu olarak, sevenleri ve meslektaşları olarak her cuma günü toplanıyoruz ve dosyadaki kaydedilemeyen ilerlemeyi, faillerin bulunamamasının sebeplerini sorguluyoruz. Neredeyse artık her hafta aynı şeyi söylemek zorunda kalıyoruz. Aynı şeyi tekrar etmemiz bizim kusurumuz değil. Bunun tek sebebi bize her hafta aynı şeyi söyletenler, yetkililer, Tahir ELÇİ'nin faillerini bulmakla yetkili devlet görevlileridir. Bu görevlileri devletin en tepesinden en altına kadar isimlerini defalarca burada zikrettik. Defalarca herbirine ayrı ayrı çağrıda bulunduk, vicdanlarına seslendik. Bulundukları makamın kendilerine yüklediği görev ve sorumluluğu yerine getirmeye davet ettik ama ne yazık ki hiçbirinden bir sonuç alamadık. Adalet Bakanlığından İçişleri Bakanlığına, Başbakana, Cumhurbaşkanına, Kabine ve yerel yetkililere, Valiliğe, Başsavcılığa bu taleplerimizi defalarca ilettik. Kendileriyle yüz yüze birden fazla görüşmeler yaptık.  Her görüşmede bizlere Tahir ELÇİ'nin faillerinin bulunacağını beyan ettiler. Bu konuda hiçbir şüphemizin olmaması gerektiğini, kendilerine kesinlikle itibar etmemiz gerektiğini söylediler. Ne yazık ki henüz Tahir ELÇİ'nin faillerinin ve arkasındaki karanlık güçler bulunabilmiş değil. Ellerini kollarını sallayarak halk arasında özgürce dolaşıyorlar. İşledikleri alçakça cinayetin hesabını vermiş değiller. Bir kere daha başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanlığına tekrar sesleniyorum. Çünkü hem şahsımda hem meslektaşlarımda hem de Baromuzda ve kamuoyunda oluşan kanı şu ki  bir cumhuriyet savcısının Tahir ELÇİ gibi önemli bir şahsiyetin soruşturma dosyasını çözebilecek güçte olmadığı yönünde güçlü bir kanı var. Bunu bu toplumun her bireyi, her ferdi biliyor.  Tahir ELÇİ cinayeti bir dönemin kapatılarak kaotik, çatışmalı yeni bir dönemin açılmasına aralanan bir kapıydı. Bu cinayetin aydınlatılması başkaca önemli ayrıntılar sunacak. Bu nedenle tekrar dile getirmek istiyorum. Tüm halkımız şunu çok iyi biliyor; bir cumhuriyet savcısı bu dosyayı çözemez, Tahir ELÇİ'nin faillerini bulamaz. Çünkü bu cinayet dosyası onun çok çok üstünde yetkiler gerektiriyor. O yüzden Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum. Vicdanınızı dinleyin, sorumluluğunuzu yerine getirin ve bize verdiğiniz sözleri tutun.