Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 95. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

06.10.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 95. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 95. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baromuz Genel Sekreterimiz Av. Mahsum BATI şunları söyledi. 

Değerli basın mensupları Diyarbakır Barosu olarak yine bir Cuma günü Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Sayın Tahir Elçi'nin katledilişinin üzerinden 22 ay geçti ve biz halen failleri arıyoruz. Diyarbakır Barosu olarak Sayın Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmayışının ve soruşturma dosyasında henüz bir gelişme olmamasını protesto etmek amacıyla her Cuma olduğu bu Cuma da yine Diyarbakır Adliyesi önünde, Diyarbakır Barosu olarak adalet istiyoruz. 22 ay oldu ancak soruşturma dosyasında henüz bir fail yok, soruşturma makamları bu soruşturma dosyasını aydınlatma konusunda son derece isteksizler.

Bu isteksizlikleri ne yazık ki, soruşturma dosyasını bu hale getirmiştir. Bu nedenle sizler aracılığıyla bir kez daha buradan sesleniyoruz. Soruşturma makamına, Adalet Bakanına, Başbakana ve Cumhurbaşkanına buradan sesleniyoruz. Bu soruşturma dosyasını aydınlatma sözü verdiniz, sözlerinizi tutunuz. Tahir Elçi cinayetini işleyen tetikçileri ve arkasındaki karanlık odakları, karanlık güçleri bulup yargıya teslim ediniz.

Sevgili basın mensupları 3 gün önce yine kendisi bir avukat olan Kürdistan Barosu'nun 1. sicil numaralı üyesi Celal Talabani'yi kaybettik. Kendisi de bir avukattı, Kürt insan hakları savunucusuydu. Bu vesileyle, Diyarbakır Barosu olarak Kürt halkına ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Mekânı  cennet olsun diyoruz.

Her hafta olduğu gibi yine etkinliğimizi 5 dakikalık bir oturma eylemi ile sonlandıracağız. Bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyoruz.