Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 94. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

29.09.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 94. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 94. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başakn Yardımcımız Av. Sertaç BULUTTEKİN şunları söyledi. 

Değerli Basın Emekçileri

Bugün 20 yaşında genç bir kadın olacaktı,henüz 12 yaşında bedenini parçalayan o bomba olmasaydı. Dün yani 28 Eylül 2017 günü Ceylan ÖNKOL’un ölüm yıldönümüydü. Ne yazık ki; Ceylan ÖNKOL dosyası da önceki birçok benzer vakıalar gibi faili meçhuller girdabına atıldı.Çocuk yaşta bir patlayıcıyla öldürülen Ceylan ÖNKOL vakıası için etkin bir soruşturma yürütülmesi adına Başkanımız Tahir ELÇİde ciddi bir mücadele vermişti.

Şuan Bizlerin burada yaptığı gibi, gönülleri Bizlerle, Tahir Elçi ile ve de adalet ile birlikte olanlar, Ceylan ÖNKOL için, Tayyibet Ana için Tahir Elçi ve ismini sayamadığımız haksız yere yaşamını yitiren nice can için, aynen Tahir ELÇİ’nin yaptığı gibi adalet arayışlarını ve taleplerini bulundukları her yerde haykırıyorlar.

Henüz bu taleplerimize bir karşılık alamadık ama bu karşılıksızlığın çağrılarımızı ve taleplerimizi zayıflatacağı düşünülmesin. Daha yüksek bir sesle ve meşruiyeti kendinden menkul çok daha çeşitli yöntemlerle çağrılarımızı da taleplerimizi de çeşitlendireceğiz.

Yine de haklı, meşru ve hukuk kuralları içinde yaptığımız çağrılarımıza ve adalet taleplerimize, ilgililerin ve Devlet yetkililerinin neden cevap vermediklerini düşünmüyor ve kendimize sormuyor değiliz. Acaba çağrıda bulunduğumuz Devlet Yetkilileri; bu Devleti, faili meçhul durumda bulunan sayısını bile tam olarak bilmediğimiz öldürülmüş canların ve ailelerinin Devleti olarak görmüyorlar mı, Ceylan ÖNKOL’un Devleti olarak kabul etmiyorlar mı ya daTahir ELÇİ’nin Devleti olarak kabul etmiyorlar mı ki Tahir ELÇİ cinayeti ve soruşturma dosyası ile ilgili en küçük bir çaba sarf etmiyorlar? Özellikle Devlet ricalinin son dönemdeki açıklamaları göz önüne alındığında,bu yetkililerce Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye’de yaşayan 25 milyon Kürt’ün Devleti olarak kabul edilmiyor mu? Çağrılarımız ve haklı adalet taleplerimiz bu nedenle mi karşılık bulmuyor?

Teşekkür ederiz arkadaşlar;

Her hafta olduğu gibi 5 dakikalık oturma eylemimiz olacak, herkesi oturma eylemine davet ediyorum.