Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 93. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

22.09.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 93. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 93. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Yönetim Kurulu Üyemiz  Av. Nahit EREN şunları söyledi. 

Değerli basın emekçileri;

Diyarbakır Barosunun bu anlamlı ve onurlu adalet talebine yönelik sivil itaatsizlik etkinliğine her hafta göstermiş olduğunuz ilgi ve takipten dolayı Diyarbakır Barosu adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.

Diyarbakır Barosu her hafta buradan, yani Diyarbakır Adalet Sarayı önünde toplum vicdanında derin yaralar açmış bu politik cinayetin aydınlatılmasına yönelik talebin ilgili mercilere yüksek bir sesle dillendirilmektedir.

Ancak aradan geçen 93 haftaya rağmen soruşturma dosyasında arzu edilen somut bir gelişme ve ilerlemenin hala gerçekleşmediğini üzülerek ve öfkelenerek belirtmek isteriz.

Tahir ELÇİ cinayetinden sonra bölgede yaşanan gelişmeler ve ülkenin bugün içinde bulunduğu durum bu cinayetin aydınlatılma mecburiyetini daha da anlamlı ve zorunlu kılmaktadır.

Nitekim cinayetin ardından henüz bir hafta geçmemişken dünya edebiyatının önemli isimlerinden Nobel ödüllü yazar Orhan PAMUK bu cinayete dair şu çarpıcı ve etkileyici değerlendirmede bulunmuştur. Tahir ELÇİ cinayetini: Kürt Meselesini seçkin bir temsilcisine yönelik korkunç bir eylem olarak tamamlamış ve ülkede bu tür politik cinayetlerin yarattığı toplumsal ve siyasal etkilere dikkat çekilmiştir. Bir nevi yaşanacak gelişmelere o günden dikkat çekmiştir.

Türk siyasi tarihine bakıldığında her dönemde bu ve benzeri politik cinayetlerin yaşandığı bilinen bir gerçektir. Ancak unutulmamalıdır ki toplumsal barışın ve toplumsal birlikteliğin sağlanabilmesi ve sürdürülebilir kılınması bu tür toplum vicdanında derin yaralar açmış politik cinayetlerle yüzleşilmesi ve aydınlatılmasıyla mümkün olabilmektedir.

Bilinmelidir ki Diyarbakır Barosunun her üyesi, ömrünü cezasızlıkla mücadeleye ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına adamış Tahir ELÇİ'nin soruşturma dosyasının faili meçhul cinayetler dosyası kervanına eklenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Her şart ve durumda hukuk ve adalet mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.