Baro Başkanımızın Katledilişinin 91. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

08.09.2017

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 91. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baromuz Genel Sekreteri Av. Mahsum BATI şunları söyledi.

Değerli basın mensupları her Cuma olduğu gibi bu Cuma da Diyarbakır Adliyesi önünde sevgili başkanımız Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmayışını protesto etmek amacıyla yine buradayız.  Yeni bir adli yıla girdik bu hafta.  Ancak tüm Diyarbakır Barosu mensupları buruktur. Zira bu adli yıla sevgili Baro Başkanımız Tahir Elçi olmadan girdik.

Sayın basın mensupları geçen hafta dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu herkesin muhasebe yapması gerektiği, geçmiş ile yüzleşmesi gerektiği şeklinde bir beyanda bulundu. Biz buradan kendisine sesleniyoruz.

Sayın Davutoğlu, bu muhasebeye dönemin başbakanı olarak Tahir Elçi cinayeti ile başlayabilirsin. Zira dönemin başbakanı sensin bu sorumluluk da sana aittir.  Kendisi Diyarbakır Barosunu ve Tahir Elçi Ailesine Tahir Elçi soruşturma dosyasının Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacağı sözünü verdi. Ancak hali hazırda gelişmeler gösteriyor ki sevgili başkanımız Tahir Elçi'nin soruşturma dosyası  çoktan Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmuştur. Ancak bu dosyayı karanlık dehlizlerde kaybetmeye çalışanlar şunu göz ardı etmektedirler.

Diyarbakır Barosu bu işin takipçisi olacak. Bu cinayet aydınlanıncaya  kadar, failler yargı önüne çıkarılıp hak ettikleri cezayı alıncaya kadar Diyarbakır Barosu'nun mücadelesi devam edecektir.

Sayın basın mensupları geldiğiniz için bizi yalnız bırakmadığınız için her hafta bizimle birlikte olduğunuz için  sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

5 dakikalık oturma eylemi ardından etkinliğimiz sona erecektir. Teşekkür ediyoruz.