Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 82. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

23.06.2017

 

Baro Başkanımızın Katledilişinin 82. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 82. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi. 

Değerli basın emekçileri bu yine burada sevgili Tahir Elçi için adalet arayışımız devam ediyor.

Her hafta buradan dillendirdiğimiz üzere Tahir Elçi için adalet istiyoruz.  Bütün yaşamını insan hakları mücadelesine, barışa, demokrasiye adayan Tahir Elçi 28 Kasım 2015 günü kameraların karşısında neredeyse canlı yayında katledildi. üzerinden 1 buçuk yıla aşkın bir süre geçmesine rağmen ne yazık ki henüz cinayetin failleri ve arkasındaki karanlık odaklar bulunamadı.  Herkesi bilmeli ki Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi için adalet arayışından asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. 


Tahir Elçi'nin failleri ve arkasındaki karanlık odaklar bulunana kadar bu mücadelemiz ve adalet arayışımız devam edecektir. Biz buradan, defalarca bize söz veren tüm devlet yetkililerine seslendik. 


Başta Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı olmak üzere bir kez daha devlet yetkililerine ve tüm hükümete sesleniyorum.  Tahir Elçi'nin katillerini, faillerini bulun ve yargıya teslim edin.