Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 81. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

16.06.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 81. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 81. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mahsum BATI şunları söyledi. 

Değerli basın mensupları; Hoş geldiniz.

Her cuma günü Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığımız anma etkinliğimiz bu hafta da devam ediyor. Önceki haftalarda da belirttiğimiz gibi Tahir ELÇİ dosyasında henüz bir gelişme olmamasını, faillerin yakalanmamasını, bu dosyada faillerin bulunmasına yönelik herhangi bir çaba içinde olunmamasını protesto etmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Bugün Devlet erkanı, Başbakan burada, Diyarbakır'da olacak. Bu vesile ile buradan devlet yetkililerine ve Başbakana seslenmek istiyorum. henüz cinayet yeni işlendiğinde yetkililer Diyarbakır Barosuna ve Tahir ELÇİ'nin ailesine birtakım sözle vermişlerdi. Bu cinayetin aydınlatılacağı yönünde sözler verilmişti. Fakat gelinen aşamada bir ilerleme, bir gelişme ve dosyada bir fail yok. Bu nedenle yetkililere bir kere daha sesleniyor ve verdikleri sözleri tutmalarını kendilerine hatırlatıyoruz. bugün aramızda Diyarbakır Hak İnisiyatifi sözcüsü sayın Reha RUHAVİ var. Kendisinin de bu konuda birkaç şey söylemek ister. Sözü kendisine bırakıyorum.

Reha RUHAVİ;

Değerli arkadaşlar Mahsum bey süreci özetledi. 81 hafta önce hem kendisine, hem Diyarbakır'a hem de dünyaya yeten kocaman bir adamı kameraların önünde çok post-modern bir yöntemle bir tetik aramızdan aldı. Fakat 81 haftadır gözlerimizin önünde işlenmiş bu cinayetle ilgili maalesef arpa buyu kadar yol alınmış değil. Yol alınmayı bırakın bu yönde bir irade de gösterilmiş değil. Mahsum beyin de söylediği gibi cinayetin henüz birinci haftasında verilmiş sözler maalesef dosyaya hiçbir şekilde yansımış değil. Biz tetik kimin elinden çıkmış olursa olsun Tahir ELÇİ cinayetini bir kez daha kınıyoruz ve kamu erkinin sorumluluğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu dosyanın karanlığını aydınlatmak bu hükümetin, Adalet Bakanının, bu devletin görevidir. Bu dosyanın, Ankara'nın karanlık dehlizlerine hapsedilmesini kınıyoruz. Ömrümüz ve sözümüz yettikçe bu tutumun ifşa edilmesine yönelik bir çaba içerisinde olacağız. Tahir ELÇİ cinayetini kim işledi, o dosya neden bu kadar karanlık? Devlet bizlere bu konuda bir açıklama yapmak zorundadır. Bu dosyayla ilgili alınan bu olumsuz tutumu bir kez daha kınıyor hem Diyarbakır Barosuna, hem ailesine hem de ailesine tekrar başsağlığı diliyorum. Teşekkür ediyorum.