Baro Başkanımızın Katledilişinin 80. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

09.06.2017

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 80. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mahsum BATI şunları söyledi.

Değerli basın mensupları;

Sevgili Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilmesinden sonra her cuma günü gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden birini daha gerçekleştirmek üzere Diyarbakır Adliyesi önünde toplanmış bulunmaktayız. Sevgili Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilmesinin üzerinden 80 hafta geçti ve hala dosyada bir arpa boyu yol alınamadı, katiller bulunamadı. Katille ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşmaya devam etmektedirler. Bizler her hafta aynı şeyleri söylemekten bıktık ama ne yazık ki dosyada herhangi bir gelişme yok. Dosyayı takip eden avukat arkadaşlarımız bugüne kadar yaklaşık yüz dilekçe verdiler, yüz ayrı talepte bulundular ancak bu taleplerin hemen hemen hiçbiri yerine getirilmedi. Diyarbakır Barosu olarak bu hafta da aynı şeyleri dile getireceğiz. Sevgili Tahir ELÇİ'nin failleri bulununcaya kadar etkinliğimiz farklı şekillerde, farklı yerlerde devam edecek. Dosyada ne yazık ki hala bir gelişe yok. Dosyadaki gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Katıldığınız için teşekkür ederim.