Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 79. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

02.06.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 79. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 79. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Meral Danış BEŞTAŞ ve Osman BAYDEMİR katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mahsum BATI şunları söyledi. 

Değerli basın mensupları;

Her cuma günü Sevgili Tahir ELÇİ'nin katillerinin bulunmayışını, soruşturma dosyasında bir arpa boyu yol alınmamasını protesto etmek için toplanıyoruz. Her hafta olduğu gibi Diyarbakır Adliyesi önünde katilleri arıyoruz, adalet arıyoruz. Henüz dosyada bir gelişme yok ve katiller bulunamadı. Herhangi bir şüpheli yok dosyada. Yetkililere tekrar sesleniyoruz. Katilleri bulup bu cinayeti bir an önce aydınlatın.

Gündemdeki yerini koruması hasebiyle Çatak Belediyesine atanan kayyumun Çatak'ta bir parka verilen Tahir ELÇİ adını kaldırılması olayıyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Parkın adının değiştirilmesine çok komik bir gerekçe gösterilerek böyle bir kararın olmadığı söylenerek bu olay geçiştirilmeye çalışıldı. Diyarbakır Barosu olarak bu konuda gerekli yasal girişimleri başlattığımızı sizlere duyurmak isterim. Bu olayı da bir saygısızlık olarak gördüğümüzü de belirtmek isterim. Yetkililere ayrıca onların görevinin Tahir ELÇİ'yi hafızalardan silmek olmadığını, onun katillerini bir an önce bulup yargı önüne çıkarmak olduğunu hatırlatmak isterim.