Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 76. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

12.05.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 76. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 76. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mahsum BATI şunları söyledi. 

Sevgili basın mensupları;

Değerli Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişinin üzerinden 76 hafta geçti. Diyarbakır Barosu olarak her hafta olduğu gibi bu cuma günü de Diyarbakır Adliyesi önünde adalet arıyoruz. Soruşturma dosyasında bir arpa boyu dahi yol alınmamıştır. Geçen haftalarda da buna değindik, soruşturma makamları, Adalet Bakanı henüz olay yeni meydana gelmişken Diyarbakır Barosuna ve sevgili Tahir ELÇİ'nin ailesine söz vermişti. Bu soruşturmanın peşini bırakmayacaklarını, ne pahasına olursa olsun olayı aydınlatacaklarını taahhüt etmişti. Fakat gelinen aşamada bir arpa boyu yol alınamamıştır. Bizler Tahir ELÇİ'nin meslektaşları ve dostları olarak bu soruşturmanın aydınlatılacağı ve faillerin ortaya çıkarılacağı umudunu halen  koruyoruz ve bu soruşturmanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi buradan herkese bildiriyoruz. Bugün aramızda meslektaşımız ve aynı zamanda Hakların Demokratik Partisi Adana Milletvekili Av. Meral DANIŞ BEŞTAŞ hanımefendi var. Sözü kendisine bırakıyor, ilginize teşekkür ediyorum.

Av. Meral DANIŞ BEŞTAŞ

Değerli basın mensupları, Tahir ELÇİ'nin katledilişinin üzerinden 76 hafta geçti ve failler hala yargı önüne çıkarılmadı. Her gün yüzlerce binlerce gözaltı haberleriyle uyanıyoruz. Özellikle 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra sayıları on binlerle ifade edilen tutuklama kararları var. Gazeteciler, milletvekilleri, belediye başkanları ve siyasetçiler arasında birçok kişi darbe ile mücadele adı altında gözaltına alındı ama asıl ama tabiki muhalefeti sindirmek ve susturmaktır. Bu kadar soyut, sudan gerekçelerle gözaltı işlemi yapan,  subliminal mesaj adı altında gazetecileri tutuklayan, hiçbir delil yokken insanları cezaevlerine atan bir zihniyet Diyarbakır Baro Başkanını Sur'da herkesin gözü önünde, kameraların çekim yaptığı sırada katledilişinden sonra bulmadı. Bulamadı demiyorum. Faili bilmediklerini hiçbir zaman düşünmedik. Bu kadar mobese kameraları, polis kameraları ile her yer ve herkes izlenirken sevgili Tahir'in katillerini bulmamış olmaları mümkün değildir. Tahir ELÇİ'nin failleri derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Biz onları aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Hükümet bu işin muhatabı ve sorumlusudur. Mecliste iki defa meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge vermemize rağmen bu talep AKP oylarıyla reddedildi. Hem yargıda bir ilerleme sağlanmıyor hem de meclisin bu olaya müdahil olması engelleniyor. Adliye önünden yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Tahir ELÇİ'nin faillerini daha fazla gizlemeyin.