Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 76. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

12.02.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 76. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 76. Gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün Alman hukukçu meslektaşlarımızın da katılımıyla yapıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Cihan İpek, Tahir Elçi’nin ölümünün üzerinden 10 haftadan fazla zaman geçtiğini belirterek “Aramızda Almanya’dan gelen avukat arkadaşlar var. Baro Başkanımız Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasıyla ilgili henüz herhangi bir sonuca ulaşılmamıştır. İçimizi rahatlatabilecek şekilde bir sonuç ve bilgi verilmemiştir.” ifadelerini kullandı. Soruşturmanın devam ettiğini belirten İpek, olayın hemen akabinde sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini hatırlatarak “Ve olaylar şiddetle devam ediyor. Silah sesleri, helikopterler… Genellikle bu konu engel olarak gösteriliyor. Sokağa çıkma yasağından dolayı olay yeri keşif incelemesi yapılmadı ve dosya tamamlanmadığı söyleniyor. Fakat bütün bunların bu kadar yavaş ilerlemesini de bir eksiklik olarak görüyoruz. Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması Türkiye’de yargı sisteminin bir onuru meselesidir. Bizce bu onurun gerçekleşmesi için en kısa zamanda olayın aydınlığa kavuşması lazım.” dedi.

Baromuzun bu haftaki eylemine Almanya’dan gelen Demokrat ve Kürt Avukatlar İnisiyatifi üyesi avukatlar Nihat Kaygalak, Barış Yeşil, Serhat Atalan, İmam Lolan ve Yeter Molniya da katıldı. Etkinlikte söz alan Nihat Kaygalak; “Yetkili makamlar en azından olayın nasıl olduğuna yönelik aydınlatıcı bir soruşturma yapıp bunu kamuoyuyla paylaşmaları gerekir. Bu asli görevlerinden bir tanesidir. Bu hukuk devletinden istenilmesi gereken haklı taleplerdir. En azından olayın nasıl olduğu aydınlatılmalı “ ifadelerini kullandı.