Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 74. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

28.04.2017


 

Basının değerli emekçileri  hoş geldiniz. Biliyorsunuz her hafta burada Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin soruşturma dosyasının aydınlanamaması, faillerin ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmamasını protesto etmek ve başkanımızı anmak için buradayız.

 

Bugün 74 hafta oldu, 518 gün oldu gündüz ortası kameraların önünde meydana gelen bu cinayetin bu güne kadar aydınlatılmamış olmasını ve bir neticeye vardırılmamasını anlayabilmiş değiliz.  Bugüne kadar Diyarbakır Barosu'na verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirtmek istiyoruz.


Sayın Adalet Bakanı bu olayın biran önce aydınlanacağına dair bize söz vermişti. Lakin bugüne kadar soruşturma dosyasında bir ilerleme kaydedilmedi.


Yaşamını ve avukatlık mesleğini faili meçhullerin aydınlatılmasına adayan baro başkanımızın dosyasının da bu şekilde sürüncemede kalması kabul edilemez bir durumdur. Bizler bundan sonra da her hafta adalet sarayının önünde adalet arayacağız.  Ve bu dosyada adalet ulaşılması için Diyarbakır Barosu olarak tüm çabayı sarf edeceğiz. 

Tahir Elçi'yi unutmayacağız.

Sizlere de teşekkür ederim katıldığınız için ve 5 dakikalık oturma eyleminden sonra etkinliğimiz sona erecektir.