Baro Başkanımızın Katledilişinin 73. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

21.04.2017

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 73. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Serhat EREN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri;

Baro Başkanımızın katledilmesinin üzerinden 73 hafta/511 gün geçti. Değerli Başkanımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. 90'lı yıllarda bölgede binlerce fili meçhul cinayet yaşandı. Bu cinayetlerin bir kısmı zamanaşımına uğradı bir kısmı ise unutuldu, unutturuldu. Bir kısmı için açılan soruşturma ve kovuşturmalar cezasızlıkla sonuçlandı. Tüm yaşamını insan hakları mücadelesi, barış ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına adayan değerli Baro Başkanımızın soruşturma dosyasının faili meçhul dosyalar kervanına katılmasına alışmayacağımızı, kabul etmeyeceğimizi, buna itirazımızın olduğunu, bu dosyanın takipçisi olduğumuzu ifade etmek ve buna ilişkin tutumumuzu ortaya koymak için tam 73 haftadır burada bulunuyoruz ve bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz. Gerek Baromuz soruşturma komisyonun bu dosyayla ilgili göstermiş olduğu özverinin onda birini soruşturma makamından bekliyoruz. Bu güne kadar bu dosyanın aydınlatılmamış olması bizlerin ve bütün kamuoyunun vicdanını yaralamıştır. Bu dosyada etkin bir soruşturmanın yapılarak Başkanımızın faillerinin ortaya çıkarılması, yargılanmaları için Diyarbakır Barosu üyesi meslektaşlarımız bundan sonraki süreçte de üzerine düşenleri yerine getirecektir. Aynı özveriyi soruşturma makamlarından da bekliyoruz.