Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 72. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

14.04.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 72. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 72. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Velat ALAN şunları söyledi. 

Basının değerli emekçileri;

Bu hafta da bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Biliyorsunuz her hafta olduğu gibi bu hafta da buradayız. Tahir ELÇİ'yi katleden faillerin ortaya çıkmaması, olayın aydınlanmaması ve bu olayı protesto etmek amacıyla bu hafta tekrar buradayız. 504 gün/72 hafta oldu ama hala failler bulunmadı ve bu olay aydınlanmadı. Aradan bu kadar uzun bir süre geçmesine rağmen bu olayın aydınlanmamasını biz kabul etmiyoruz. Bu soruşturmanın bir an önce hızlı bir şekilde çözümü için soruşturma makamlarının gerekli çabayı sarf etmesi gerekir. Bu olayın aydınlanması başta soruşturma makamlarının görevi olmakla beraber aynı zamanda bizlerin ve tüm toplumun da görevidir.

Diyarbakır Barosu 504 gündür burada. Aradan 504 gün daha geçse yine burada olacağız ve bu olay aydınlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim.