Baro Başkanımızın Katledilişinin 71. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

07.04.2017

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 71. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın mensupları, hepiniz hoş geldiniz.

Baro Başkanı Tahir ELÇİ'nin katledilişini ve faillerinin bulunmayışını protesto etmek için toplanmış bulunmaktayız. Her hafta burada tepkimizi ortaya koymak üzere meslektaşlarımızla toplanıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında soruşturma dosyası, soruşturma savcısının FETÖ dosyalarına bakması sebebiyle bir müddet dosyanın kapağı açılmayacak derecede takipsiz bırakılmıştı. Daha sonra iki kez savcı değişikliği yaşandı son üç aya yakın bir süredir soruşturma dosyasını yeni bir savcı yürütmekte. İlk günden beri soruşturma dosyasının bize açılmadığından, dosyada herhangi bir gizlilik kararı olmamasına rağmen dosyadaki tüm bilgi ve belgelerin bize verilmediğinden şikayet ediyorduk ve bunu her fırsatta dile getiriyorduk. Bunun için Geçen hafta Cumhuriyet Savcısıyla yaptığımız görüşme ile soruşturma dosyasında kendisinin yaptığı tespitler bağlamında bize verilmediğini tespit ettiği bir kısım evrakları tarafımıza sundu. Böylelikle soruşturma dosyası içerisinde bulunan ve elimize ulaşan evrak sayısı arttı. Soruşturma dosyası içinde bize verilen evraklar arasında adli tıp raporu da var ve yapmış olduğumuz ilk incelemelere göre ne yazık ki çarpıcı tespitler sağlayacak, dosyayı yeni bir aşamaya taşıyacak herhangi bir bilgi yok. Bunun dışında bize verilen bazı dijital veriler var henüz o veriler üzerindeki çalışmalarımızda devam etmektedir. Katılımınız için teşekkür ederim.