Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 70. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz

31.03.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 70. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 70. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Velat ALAN şunları söyledi.

Basının değerli emekçileri;

Biliyorsunuz her hafta Tahir ELÇİ cinayetinin aydınlatılmamasını burada protesto ediyoruz. Bu haftada bu etkinliğimizi gerçekleştirmek üzere toplandık. Tam 490 gün, 70 hafta, bir yıl dört ay üç gün oldu ve halen Tahir ELÇİ cinayeti aydınlatılmadı, failleri ortaya çıkarılmadı. Biz Diyarbakır barosu olarak bu cinayetin mutlak suretle aydınlatılacağına inanıyoruz. Bu yöndeki mücadelemizi hiçbir zaman bırakmayacağız. Bu cinayet aydınlanana kadar vazgeçmeyeceğiz. Diyarbakır Barosu olarak başkanımızı unutmayacağız ve onun çizgisinde her zaman mücadelemize devam edeceğiz.

Soru: Aradan 14 ay geçti dosyada herhangi bir gelişme var mı?

Hayır maalesef herhangi bir gelişme yok. Soruşturma ne yazık ki etkin bir şekilde yürütülmüyor, durağan bir seyir izlediğini biliyoruz. Eğer soruşturma etkin bir şekilde yürütülseydi bir sonuç elde edileceğini biliyoruz. Bu konuda tekrar soruşturma makamlarına ve yetkililere sesleniyoruz; toplumsal vicdanı ağır bir şekilde yaralayan bu cinayetin aydınlatılmasını istiyoruz. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim.