Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 69. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz

24.03.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 69. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 69. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri, hepiniz hoş geldiniz.

Yine bir cuma günü aynı saatte Diyarbakır Adliyesi önünde sevgili baro Başkanımızı Tahir ELÇİ'nin katledilişini ve faillerinin bulunmayışını protesto etmek için toplanmış bulunmaktayız.  Her hafta dile getirdiğimiz üzere Tahir ELÇİ'nin katilleri ve arkasındaki karanlık odaklar bu etkinliğimiz sürecektir.  Tahir ELÇİ'nin katillerini bulup soruşturma dosyasını aydınlatmak hepimizin boynumuzun borcudur. Bu hafta, önceki dönem Baro Başkanlarımızdan sayın Sezgin TANRIKULU aramızda. Sözü kendisine bırakmak istiyorum.

Av. Sezgin TANRIKULU

Değerli meslektaşlarım, sevgili arkadaşlar hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.  Yaklaşık 15 ay oldu sevgili Tahir aramızdan ayrılalı . Kendisi hem yakın dostum, hem meslektaşım hem de Baro Başkanımdı. Ömrü cezasızlıkla mücadeleye adamış bir aktivistti şimdi aynı akıbete kendisinin uğraması da aynı zamanda bizler açısından da yargı açısından da utanç vericidir.  Maalesef 15 aylık bu süre boyunca etkin bir soruşturma yapılmadığını biliyoruz. Gerçek failleri ortaya çıkarmaya yönelik bir soruşturma yapılmadığını da biliyoruz. Olayın yaşandığı gün eğer delil toplama işlemi yapılsaydı,  boş kovanlar ve mermi çekirdekleri olay yerinden toplanmış olsaydı belki bugün failler ortaya çıkmış olacakta ama bugün bile Yenikapı sokakta o gün bulunan görevlilerle ilgili bir işlem yapılırsa muhtemel failler ortaya çıkacak. Çünkü olayın olduğu anda atışın ne taraftan yapıldığı belli, o tarafta olanların da aşağı yukarı kimlikleri belli ama hiç kimse şüpheli sıfatıyla dahi ifadeye çağrılmadı. Bu bile tek başına bu soruşturmanın etkin bir şekilde yapılmadığının göstergesidir. Bizler sağ olduğumuz sürece, Diyarbakır Barosu var olduğu sürece, onun meslektaşları ve mesleğe başlayan avukatlar olduğu sürece  bu anmayı yapacağız ve failleri bulmak için çaba sarf edeceğiz. Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum.