Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 68. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz

17.03.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 68. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 68. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri, hepiniz hoş geldiniz.

 

Diyarbakır Barosu ve Sevgili Başkanımız Tahir ELÇİ'nin dostları olarak bugün de adliye önünde toplanmış bulunmaktayız. Tahir ELÇİ hem kişisel hem de mesleki anlamda tüm hayatını insan haklarına adamış bir hukukçuydu. Tahir ELÇİ 90'li yıllarda yaşanan birçok hak ihlallerini aydınlatmış bir hukukçudur. Ne yazık ki 28 Kasım 2015 tarihinde sevgili başkanımız Tahir ELÇİ alçak bir saldırıyla katledilmiştir. O günden beri bir buçuk her hafta faillerinin bulunmayışını protesto etmek için toplanıyoruz ve toplanmaya da devam edeceğiz. Bugün aramızda sevgili misafirlerimiz Prof. Dr. İbrahim KABOĞLU ve İnsan Hakları Deeği Eş Genel Başkanı Öztürk TÜRKDOĞAN'da bulunuyor. Ben sözü kendilerine bırakıyorum.

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk TÜRKDOĞAN

Sevgili meslektaşlar, değerli basın emekçileri;

Bir kez daha barışın elçisi Tahir arkadaşımızın katledilmesiyle ilgili devam eden soruşturmada adalet arayışına destek sunmak için, arkadaşımızın faillerinin bulunması için ve bu dosyanın faili meçhul kalmaması için buradayız. Savaşın en acımasızca sürdüğü bu dönemlerde barış elçilerine o kadar ihtiyacımız olan bir dönemde barış elçimizi yitirdik. Onun ideallerine sahip çıkıyoruz. Tahir arkadaşımıza bu şekilde layık olmaya çalışacağız. Mücadelesini devam ettireceğiz. Ben inanıyorum ki er yada geç bu faiiler ortaya çıkacak ve adalet geç de olsa yerini bulacaktır.

Prof. Dr. İbrahim KABOĞLU

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Burada 7 Kasım 2015 tarihinde sevgili Tahir ELÇİ'nin davetiyle bir panel yaptık ve o panelin ortak paydası bir hukuksuzluk ortamının varlığıydı. Sevgili Tahir ELÇİ tam üç hafta sonra o hukuksuz ortamda katledildi. Aradan geçen zamana rağmen onu kim katletti bilmiyoruz. Tahir ELİ'nin faillerinin bulunması Türkiye barışı için çok önemlidir sadece biz dostları için değil. Anayasal söylemin zirve yaptığı şu günlerde Tahir ELÇİ'nin faillerinin bulunmaması da ayrı bir çelişkidir. Umuyorum ki katiller bir an önce bulunur ve adalet yerini bulur.